Schilders Blog » Hoe binnendeuren te schilderen?

Hoe binnendeuren te schilderen?

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 01:48

Voorbereiding


Schuif de deur halfopen, verwijder de handgrepen en bedek de vloer met afdekmateriaal. Een deur heeft vaak vuil en vet verzameld door de jaren heen, dus u moet de deur altijd grondig wassen en met met een ontvettingsmiddel alvorens het  schuren met schuurpapier.

 

Verf


Als u een gloednieuwe kale houten deur heeft, moet u deze voor het schilderen behandelen met een hout primer (grondverf).

 

Schilderen


Voor het beste resultaat moet een deur in een bepaalde volgorde worden geverfd. Begin met de randen en ga dan verder met de lijstwerk en panelen, gebruik de rand van de kwast voor de uitsparingen. Gebruik op de vlakkere oppervlakken een platte kwast om het oppervlak met verf te bedekken, schilder van links naar rechtss, gevolgd door op en neer gaande bewegingen om de verf gelijkmatig te verdelen.

Zodra je de binnenkanten hebt gedaan, ga je verder met de rest van de deur. Schilder eerst de verticale midden panelen, gevolgd door de horizontale banen die u samen afwerkt met de lange zij stroken van de deur.

 

Om een ​​goede afwerking te krijgen, laadt u de lak roller royaal en verdeelt u de verf over het oppervlak, voordat u afwerkt met lange, zachte penseelstreken. Bewerk de verf niet opnieuw als deze begint te drogen, omdat dit een ongelijkmatige afwerking en strepen zal veroorzaken.

Het schilderen van een deur lijkt misschien ontmoedigend, of u nu de nieuwste ideeën voor voordeuren kopieert , een interne uPVC- of composietdeur opwaardeert. Maar leer deze belangrijke doe-het-zelf-vaardigheid en je zult hem voor het leven kunnen gebruiken. 

 

 

Als je weet hoe je een deur moet schilderen, zul je zien dat de techniek in principe voor elk type hetzelfde is. Je hebt alleen de juiste verf nodig voor de klus, evenals een beetje tijd en ruimte, maar verder is het geen ingewikkelde klus en hoef je zeker geen professional te betalen om het voor je te doen.

 

Er is geen betere manier om kleur en levendigheid te injecteren, om nog maar te zwijgen van de aantrekkingskracht van uw huis, dan met deze eenvoudige klus voor het verbeteren van uw huis. Van het voorbereiden en primen van de deur voor het schilderen, tot het laten drogen en uitharden van de verf, u kunt met onze begeleiding een professionele afwerking in uw hele huis garanderen.

UPVC-deuren schilderen: Als u composietmaterialen zoals glasvezeldeuren schildert of een uPVC-deur opwaardeert, vindt u veel gespecialiseerde verf op de markt voor de klus. Sommige zijn verkrijgbaar zonder primer – hoewel we altijd aanraden om een ​​primer te gebruiken bij het schilderen in huis – en andere zijn op waterbasis en moeten altijd worden voorbehandeld. Als uw uPVC-deur aan de buitenkant is, zoek dan ook naar UV- en weesbescherming om de levensduur te verlengen.

 

Composietdeuren schilderen: Hoewel composietdeuren niet 100% van plastic zijn, moet u toch dezelfde methode hieronder gebruiken en schilderen zoals u zou doen voor uPVC om hun buitenste laag te beschermen tegen schilferen.

VOORDAT JE EEN VOORDEUR SCHILDERT

Als u een voordeur schildert, is het proces precies hetzelfde als voor een binnendeur, maar u heeft te maken met de extra complicatie van het weer. Als u een nieuwe deur moet schilderen, laat u de oude op zijn plaats totdat de nieuwe klaar is. Dit kan betekenen dat u de oude deur tijdelijk moet verwijderen. Als u uw bestaande voordeur opnieuw schildert, verwijder deze dan uit de scharnieren en verwijder eventueel deurmeubilair. Gebruik schilderstape om ramen te beschermen tegen verf. 

Gebruik waar mogelijk altijd tape voordat u begint met schilderen om deurkozijnen, ijzerwaren, ramen, muren en plinten te beschermen tegen vegen en vage lijnen.

 

Ten slotte heeft de verf in een ideale situatie een dag nodig om uit te harden, maar dit is niet altijd mogelijk wanneer de deur moet worden verwijderd. Als dit het geval is, begin dan als eerste en investeer in een goede kwaliteit primer en verf die op tijd droogt.

WAT HEB JE NODIG VOOR HET SCHILDEREN VAN EEN DEUR:

  • Stofbladen /krant
  • Primer
  • Verf (zorg ervoor dat het geschikt is voor buitengebruik als het voor een voordeur is) 
  • Kwast en penceel
  • Klein verfbakje
  • Stoffer
  • Kleine vachtroller

Om een ​​mooi geverfde paneeldeur te garanderen, is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen, waarbij de juiste voorbereiding voor houten deuren nodig is, elk deurpaneel en elke verticale rail in de juiste volgorde schilderen, zodat u in de richting van de houtnerf schildert en ook gebruik de juiste lak roller voor het gedeelte van de deur dat u schildert.

 

Om het werk zo gemakkelijk mogelijk te maken, gaan we eerst elke hendel verwijderen en ook (in de meeste gevallen) sloten en deurklinken ook wel bestek genoemd. In sommige gevallen kunt u een naamplaatje of iets dergelijks hebben. Zo ja, dan moet deze er ook af.

Gebruik een schroevendraaier of boormachine om schroeven uit de handgrepen, vergrendeling enz. te verwijderen. en leg ze op een veilige plaats aan de kant. Je zult ze later terug moeten plaatsen, zorg dat je niets kwijtraakt!

Nu al het beslag van uw paneeldeur is verwijderd, is de volgende taak om de deur goed te schuren met wat schuurpapier. Dit zorgt voor een goede hechting van de verf en helpt ook om vet en vuil op het oppervlak te verwijderen.

binnen deuren schilderen uitgelegd

TIP:

Een trucje dat schilders gebruiken om te voorkomen dat overtollige verf op de scharnieren van een paneeldeur terechtkomt wanneer u aan het schilderen bent, is door een beetje vaseline over de scharnieren te wrijven die u niet wilt verven. Als je eenmaal rond deze gebieden hebt geverfd, kun je de vaseline gemakkelijk vanaf wrijven.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.